úterý 31. ledna 2017

Knižní shrnutí za leden 2017


Snad jste všichni ve zdraví přežili první měsíc v novém roce! Já doufám že ano, protože dnes tu mám oficiálně první měsíční shrnutí, které jsem se rozhodla právě od ledna aktivně na konci každého měsíce vydávat! Budou tady knihy, které jsem přečetla a které jsem si koupila (takže taková chvástačka). Na to že jsme měli pololetky, tak jsem toho stihla přečíst docela dost.. :)
Počet přečtených knih: 8
Počet přečtených stránek: 3536 (!!!?)
Jaké knihy jsem to vlastně přečetla?:



Nejlepší kniha měsíce: Dědička ohně 
  • Ze začátku mě kniha moc nechytla, jenže potom nastalo tolik zvratů... no a z knihy se stala moje nejoblíbenější kniha měsíce. Bylo to tak epické, že.. omg... aaaaaaaa... hlavně že už čtu Královnu stínů a jsem napjatá jak to skončí.



Nejhorší kniha: Illuminae 

  • Ano, vím že pro mnohé z vás byla Illuminae už hned nejlepší knihou roku, ale mě se zdálo originální pouze provedení a to je všechno. Jediné co bylo zajímavé byl konec a vtipné konverzace! Takže u mě Illuminae po zpětném ohodnocení nezabodovala.
Kniha, která (nakonec) překvapila: Čáry života
  • už se zdálo že Čáry života odhodím, protože nevím čím to bylo, ale opravdu mě ze začátku nebavily :( jenže pak z ničeho nic nastala v polovině ZVRAT! Možná to bylo tím že začal víkend a já se mohla soustředit nebo kniha vážně začala nabírat na obrátkách! :)

a která zase zklamala: Illuminae
  • podle toho jak úžasně kladné recenze jsem na knihu viděla, jsem byla mírně zklamaná.. Kniha byla fajn, ale většinu věcí v knize už jsem věděla ze samotné anotace.. takže nic nového, ale těch posledních sto stran stálo za to! :D




Na kterou jsem se moc těšila: Scarlet
  • Ihned po dočtení Cinder jsem se nemohla této knihy dočkat, až jí budu držet a čmuchat k jejím voňavým stránkám! Cinder mě totiž nesmírně překvapila a tak jsem se prostě na Scarlet za celý měsíc těšila nejvíc. Na úvodní Cinder neměla, ale i tak jsem se moc bavila. :)


Nová objevená série: Měsíční kroniky
  • Samozřejmě.. mohla by tu být Illuminae nebo Čáry života, ale Měsíční kroniky se mi prostě tím svým pohádkovým kouzlem líbily nejvíce a tak si zaslouží čestné místo v nově objevené sérii!! 

Nejkrásnější obálka: Druhá Stříbrná kniha snů

  • No jooo, tak krásně zelenkavá obálka s kapkou snivosti mě absolutně uchvátila. Dalo mi taky pořádně zabrat, než jsem se rozhodla jestli nejhezčí obálkou bude První nebo Druhá Stříbrná kniha snů! Ale všechny obálky od Kerstin Gier jsou vždycky kouzelné. 


Vzhledem slabší obálka: Cinder
  • Tahle. Kniha. Se. Mi. Vzhledově. Vůbec. Ale. Vůbec. Nelíbila. Proč vlastně? Ta Cinder mi připomíná Zlobu (nebo spíš mým kamarádkám a mně) a vůbec se mi nezdá tak krásně pohádková jako ostatní ze série, každopádně mě od čtení neodradila! :)



Postava, kterou jsem si oblíbila nejvíce: Celaena Sardothien

  • Těsně, ale přeci jen na druhém místě teď stojí Liv Silberová ze snové triologie Silber. Kdo tedy vede? No přece Celaena ze Skleněného trůnu. Nevím co víc k tomu dodat.. :)


a naopak, kdo mě strašně štval: královna Levana 

  • Ta mrcha jedna!! Ano, Levanu z Měsíčních kronik úplně nejvíc ze všech nesnáším. Hned těsně za ní stojí král Adarlanu, ale tam mi chyběl nějaký jeho pohled na celou situaci...



Nové knihy:
Dohromady jsem tedy dostala nebo si koupila pět knih. První knihou byla kniha Heartless od Marissy Meyer v anglickém jazyce. Dalé Scarlet - druhý díl Měsíčních kronik, kterou jsem dostala jako recenzní výtisk od Megaknih. Poté nový hit Čáry života. A jelikož bylo vysvědčení tak na mě čekal Dárek z pravé lásky a Všechny malé zázraky, bohužel knihy jsou ze starého seznamu a nemám na ně vůbec chuť... a navíc Všechny malé zázraky mám už objednané v angličtině :(

A jak už jsem zmiňovala vysvědčení.. bylo dobré a tím pádem si zítra dělám výlet do knihkupectví! A co vy? Jak vypadal váš první měsíc v tomto roce? 

10 komentářů:

  1. Moc pěkné knížky :) Já jsem si koupila Čáry života a teď čtu spíš negativní recenze, tak jsem zvědavá. Cinder a Scarlet jsem četla vloni a mě se teda ta obálka Cinder zase hodně líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, na Čáry života jsem vídala kladné, ale po docteni se objevily i mraky záporných.. Takže jsem spoléhala na hodnocení ostatních, ale snad se kniha bude líbit! Já už se nemůžu dočkat až budu číst v únoru Cress ^^

      Vymazat
  2. Já chci číst jako ty! Tolik přečtených knih i stránek, o tom se mi může jen zdát :P

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda za kazde tvé shrnutí. Příjemná změna :) jinak ta obalka, stále slintám,ale to už vis :D

    OdpovědětVymazat
  4. Prečítala som Cinder a obsahovo naozaj skvelá kniha, ale s tou obálkou súhlasím. Trón zo skla je výborná séria, už sa teším na štvorku :D Si šikulka, podarilo sa ti toho prečítať veľa :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně zpracované měsíční shrnutí. :) A samé zajímavé tituly jsi četla, většina mě taky láká. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je pravda že leden byl na čtení moc dobrý :D

      Vymazat

Za každičký komentář jsem nesmírně ráda! :)